fredag 23 augusti 2013

Paj som passar utmärkt till kräftskivan

"Västerbottenpaj i all ära, men våga testa annat till kräftskivan. En fantastisk smakkombination av lök, kummin och lagrad prästost skulle jag vilja påstå är en utmärkt utmanare. Vansinnigt god, våga prova!"


PAJ MED LÖK, KUMMIN OCH LAGRAD PRÄSTOST

Pajdeg
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 ägg

Fyllning
2 gula lökar
1 tsk hel kummin
1 msk olja
1 msk smör
 1 dl riven lagrad prästost

Äggstanning
3 ägg
3 dl mjölk
salt
peppar

Börja med att göra pajdegen. Blanda smör, vetemjöl och ägg till en smidig deg. Lägg i kylen för vila.
Sätt ugnen på ca 175 grader.
Skala löken och skiva den relativt fint i båtar eller ringar. Bryn löken och kummin i smöret och oljan. Salta och peppra. Låt löken få lätt gyllene färg. Ställ åt sidan.
Blanda äggstanningen, d.v.s ägg, mjölk, salt och peppar. 
Riv osten.
Kavla ut pajdegen och klä en pajform. Förgrädda pajskalet ca 10-15 min. Ta ut och fyll pajskalet med den brynta löken. Häll över äggstanningen och sist strö över den rivna osten. 
Grädda i mitten av ugnen i ca 30-45 min eller tills den "stannat" och fått gyllene färg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar