torsdag 15 augusti 2013

Biscotti di prato, italienska skorpor



"Biscotti di prato, Italienska mandelskorpor, är så himlans goda. Dessutom kan du variera smakerna i det oändliga eller varför inte byta ut mandlarna mot nötter. 
Dessa har jag smaksatt med bittermandel och mörk choklad. Annars är favoriter kanel eller den med apelsin och mörk choklad. 
En bra ätbar gåbortpresent"


BISCOTTI DI PRATO
m. bittermandel & mörk choklad

100 g smör
2 ägg 
1½ dl socker
5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
bittermandelolja efter tycke
50 g mörk choklad
3/4 dl mandel

Sätt ugn på 200 grader. Vispa smöret poröst med socker. Tillsätt ett ägg i taget. Tillsätt även bittermandeloljan.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och hacka chokladen. Tillsätt även mandlarna och knåda ihop dessa torrvaror med smörblandningen. Dela degen i 3 delar och rulla till längder. Lägg på bakpappersklädd plåt och platta ut dem lite lätt. Grädda i ca 10-12 minuter. Ta ut plåten och skär längderna i ca 1,5 cm breda skorpor. Vänd en av snittytorna uppåt och rosta i ca 10 minuter till. Ta ut och vänd skorpornas andra snittyta uppåt och rosta igen ca 10 minuter. Låt svalna och förvara i glasburk eller annan kaklåda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar