måndag 19 augusti 2013

Drömmar i två olika smaker


"Har sedan förra året haft lavendel blandat med socker i en burk i köket. Nu äntligen har jag testat att baka lavendeldrömmar. Ni vet dessa söta, porösa och lite knäckiga kakorna. Min mormor bakade dem ofta med en mandel i mitten. Så här är både orginalreceptet och det för lavendeldrömmar. Dröm sött!"




DRÖMMAR med eller utan lavendel

100 g smör
3 dl socker (1 ½) dl lavendelsocker + 1 ½ strösocker. alt 1 tsk lavendel)
2 tsk vaniljsocker
1 dl olja
1 tsk hjorthornsalt
4 dl vetemjöl

Sätt ugn på 150 grader. Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst. Häll i oljan försiktigt, lite i taget.
Blanda i hjorthornsaltet i lite av vetemjölet innan du vänder ner det i smörblandningen. Ha i resten av mjölet och rör ihop till en deg. Rulla två korvar och dela i mindre bitar, ca 20 per korv. Rulla till kulor och lägg på bakpappersklädd plåt. Platta till dem lätt. Grädda i ca 20 minuter.
Låt svalna.
Äter ni inte upp dem direkt, förvaras de bra i frys.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar