fredag 21 september 2012

Fredagsgott plock i smått

















"Fredagar, den bästa dagen på veckan. Vad passar då bättre än lite gott plock. Små godbitar som rymmer många smaker. 
Grejen med plock är för mig att jag får äta lite av varje och kombinera olika smaker.
Och man kan lägga sig på den nivå man tycker passar. Vill du inte ha "arbetat" plock så gör det enkelt. Gå till din delidisk och köp lite skivad salami, någon liten ost, oliver, bröd och frukt så har du en en perfekt "plockkväll".



















GRILLADE FIKON MED GETOST, DADELSIRAP OCH ROSMARIN

Färska fikon som du snidar i ett kryss, tryck till och fyll med getost. In i ugn på grill i ca 10 min.
Ringla lite dadelsirap eller honung och på med lite färsk rosmarin.


BACONRULLE MED KATRINPLOMMON OCH PURJOSNÖRE

Dela baconskivan på hälften och rulla in katrinplommonet. Fäst gärna med ett liten tandpetare innan du steker så håller dem bättre ihop. Stek på medelhög värme i varm panna. Skär tunna remsor av purjolök och knyt runt.


LITEN CHÈVRE CHAUD MED GRILLAD PAPRIKA

Stansa liten rund brödskiva. Skär en liten bit getost som du lägger på brödet. Salta peppra. Ta en liten bit grillas paprika. (har du ingen grillad går det lika bra med t.ex. valnöt och honung eller något annat)
In i ugn och grilla av 5-10 min så det får lite färg.


LITEN SALAMI PÅ SURDEGSBRÖD MED TAPENAD OCH BASILIKA

Skär små bitar av surdegsbröd. Bred på lite tapenad och toppa med salami och basilikablad.
Här hittar du recept på hemmagjord tapenad


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar