fredag 26 augusti 2011

Mörk chokladpannacotta med apelsin och chili

Denna mäktiga godsak är beräknad för 4 personer. En lyckad smakkombination.


Mörk chokladpannacotta med apelsin och chili

 5 dl grädde
½ dl socker
3 gelatinblad
100 gram mörk choklad, gärna 70 % kakao
½ apelsin, skal och saft
1 kryddmått chilflakes

Gör såhär: 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Ta en liten skål och bryt chokladen i mindre bitar, riv zest av apelsin och chiliflakes. Koka upp grädden med socker och ta av plattan. Ta upp gelatinbladen och krama ur dem, rör ner i den varma grädden. Häll sedan i chokladen, zezt av apelsin, saft av apelsin och sist chili. Rör tills chokladen smält ordentligt. Låt stå några minuter så chilin får dra, sila sedan gräddblandningen och häll upp i portionsglas. Ju starkare hetta ni vill ha, desto längre låter ni den stå och dra innan ni silar.
Låt gärna pannacottan stå i kyl över natten, annars minst 5 timmar i kyl innan servering.
Toppa med färska bär, en apelsinsallad eller något annat gott.





1 kommentar: