onsdag 19 juni 2013

Midsommartårta med enkla medel



 " Ett recept värt att upprepas! En enkel gräddtårta med jordgubbar på toppen. Kan det bli mer midsommar än det? Här följer ett enkelt recept på egen bakad botten. Okomplicerat och bra mycket godare än den du köper i affären. Fyll med hallon, jordgubbar eller banan. På med lättvispad grädde och proppa tårtan full med bär. 
Ett tips är att baka botten redan imorgon, dagen innan midsommarafton, och låt den stå med fyllning över natten. Då blir den extra saftig och god."



KLASSISK SOCKERKAKA


75 g smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
1 dl mjölk eller vatten

Sätt på ugn på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i äggblandningen. Ta lite av smälta smöret och pensla samt bröa en springform med löstagbara kanter. Häll i mjölken i smälta smöret och tillsätt i smeten. Blanda ordentligt med en slickepott och i med smet i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-50 min.  



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar