söndag 16 juni 2013

Läckra kycklingspett med pancetta, citron och rosmarin



 "Dessa gjorde vi på Cajsas kök. De är förbaskat goda. Brukar variera pancetta med bacon eller parmaskinka. Alla tre varianter är goda, men funkar även utan fläsk. 
Fräscha men ändå robusta."


LÄCKRA KYCKLINGSPETT MED PANCETTA, CITRON OCH ROSMARIN

400 g kycklingfilé
1 stor citron
100 g pancetta, bacon eller parmaskinka
rosmarin, gärna färsk
½-1 dl rapsolja
1 vitlöksklyfta
salt 
peppar

Grillspett, trä

Dela en kycklingfilé i ca 3 bitar. Lägg dem i en bunke och riv citronzest över, dela och pressa ur saften. Häll på rapsolja, grovhacka i rosmarin och vitlök. Till sist salta och peppra. Blanda om ordentligt och låt gärna detta marineras över natten.
Sätt på ugn, ca 175 grader. Lägg trägrillpinnarna i vatten. Trä sedan 1-2 bitar kyckling på ett spett och linda bacon eller annat fläsk runt om. Stek i panna för fin färg och kör klart i ugn i ca 15 minuter.


1 kommentar:

  1. Elisabeth Engblom20 juni 2013 kl. 13:07

    Vad mycket gott det finns att hitta på din blogg! Man blir ju hungrig även om man precis har ätit!!

    SvaraRadera