måndag 10 juni 2013

Allt, nästan allt, funkar i en paj!


"Ibland är det toppen med genvägar. Som med denna paj. Hade fyndat pajdeg på lill-ICA och stoppat i frysen. Broccoli, bacon och ost. Toppa med lite äggstanning och vips en snabb middag. Det bästa med paj är att du nästan kan stoppa i vad som helst, nästan. Och så blir det gott. Toppen!"


BROCCOLIPAJ MED BACON, BROCCOLI OCH PRÄSTOST

Färdig smördeg/mördeg
250 g förvälld broccoli (förkokt och avrunnen)
3 dl mjölk
3 st ägg
1 pkt bacon
1½ dl riven ost
salt 
peppar

Sätt på ugn. Stek bacon knaprigt. Dela och koka broccolin i lättsaltat vatten. Koka ca 3-5 min beroende på storleka av buketterna. Häll av.
Riv ost. Kavla ut och täck pajform med pajdeg. Nagga lätt och förgrädda ca 10 min. Blanda ägg, mjölk och salt och peppar. I med broccoli, stekt bacon, ost och äggstanningen.
Grädda tills pajen har "stannat" och fått fin gyllene färg. Servera med sallad.
Extra gott med en iskall öl till. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar