tisdag 8 maj 2012

”Man tager om man så hafva kan ...” sa Cajsa Warg


















 ”Man tager om man så hafva kan ...” skrev Cajsa Warg  i sina böcker under 1700-talet.I nutid är vi mer bekanta med uttrycket "Man tager vad man haver" och det funkar nog minst lika.
Om Cajsa Warg levde idag skulle hon säkert gjort pastasallder i dess oändliga variationer.
Här är en jag gjort på lite av det som fanns i mitt kylskåp:

Pastasallad med pesto och salsiccia
4 pers

250 g okokt pasta
200 g salsiccia (korv)
150 g fetaost
200 g coctailtomater
½ röd lök
200 g bönor (på burk)
Pesto, köp färdig eller gör egen pesto (se länk)
Bladgrönt
Salt
Peppar
Olja
Gör eventuellt egen pesto. 
Koka pastan i rikligt saltat vatten. Häll av och spola kall under kran. 
Stek korven och skiva upp. Skär tomater, lök och fetaost. 
Skölj av bönorna som legat i burk och låt dem rinna av ordentligt. 
Blanda pastan med peston ordentligt. Tillsätt ev lite olja och salt och smaka av den marinerade pastan. Det ska smaka!
Blanda med övriga ingredienser och till sist bladgrönt. 


1 kommentar:

  1. Elisabeth Aagren Engblom12 maj 2012 kl. 05:26

    Vilka finfina bilder du tar på maten du gör! Till och med jag blir lite inspirerad att göra något av det. Kul!

    SvaraRadera