söndag 13 maj 2012

Halloncheesecake - To die for!



















Halloncheesecake

Botten:
250 g digestivekex
100 g smält smör

Fyllning 1:
400 g philadelfiaost
200 g frysta hallon
3 ägg
1 1/4 dl strösocker
½ vaniljstång (skrapa ur)

Fyllning 2:
3 dl creme fraiche 
2 msk strösocker
1 msk florsocker
½ vaniljstång (skrapa ur)

Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret. Mixa kexen och tillsätt det smälta smöret. Smöra kanterna på formen för att inte själva cheesecakefyllningen ska fastna på kanterna. Tryck ut i formen med löstagbara kanter. (ca 25 cm i diameter). Grädda i 5-10 min.
Tina hallonen lite lätt. Vispa ägg med socker. Tillsätt hallon och sist philadelfiaosten. Blanda ordentligt. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Känn försiktigt så att den verkar ha stelnat/satt sig.
Rör försiktigt ihop creme fraiche med strösocker, florsocker och skrapet från vaniljstången.
Bred på kakan och grädda ytterligare ca 10 min.
Ta ut ur ugn och låt den vila i kylskåpet över natten.
Servera med färska hallon till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar