söndag 6 oktober 2013

Smulig äppelpaj med lingon och kanel


 "Smulpaj är både snabblagat och gott. Härlig höstig efterrätt. Här har jag även stoppat i lite lingon och äter den med en god vaniljglass."

SMULIG ÄPPELPAJ MED LINGON OCH KANEL
4 pers

Deg:
100 g smör
½ dl socker
3 dl vetemjöl

Fyllning:
4 äpplen
1 dl lingon
1 msk malen kanel
½ dl socker
2 msk smör

Vaniljglass

Sätt ugn på 200 grader. Blanda smör, socker och vetemjöl till en smulig deg.
Skala äpplen och dela dem i mindre klyftor. Blanda äpplen med lingon, kanel och socker.
Lägg fyllningen i en ugnsfast form och klicka i två matskedar smör innan du täcker med smuldegen.
Grädda i ugnen ca 30 minuter. Servera ljummen med en god vaniljglass.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar