måndag 21 oktober 2013

Nykokt kronärtskocka med krämig fransk senapsvinegrette


"Nykokt kronärtskocka. Perfekt som t.ex. En förrätt, men köp då gärna de mindre. Detta är en stor som jag ätit med en krämig senapsvinegrette gjord på fransk senap."

NYKOKT KRONÄRTSKOCKA MED KRÄMIG SENAPSVINEGRETTE

4 kronärtskockor
1/2 citron
Vatten
Salt

2 msk fransk senap 
1-2 msk vinäger 
1/2 dl rapsolja
1/2 dl olivolja
Salt
Pepper

Skär av skaften på kronärtskockorna. Skölj dem och lägg sedan i stor kastrull. Fyll med vatten så det täcker så mycket som möjligt. Salta och lägg i en halv citron. Låt koka med lock 30-50 min.
Häll av och skölj med kallt vatten. 
Gör vinegretten. Vispa senapen med vinägern. Häll i oljan försiktigt, likt då du gör en majonnäs. Skulle vinegretten skära sig, försök med att ha i lite mer senap. Smaka av med salt och peppar.
Servera kronärtskockan med den krämiga vinegretten. Eller varför inte smält smör med citronsaft i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar