tisdag 8 oktober 2013

Enkel äppelkaka på höstens skörd


" En enkel men ack så god äppelkaka med smak av kardemumma, kanel och vanilj.
 

ENKEL ÄPPELKAKA 

100 g smör
3 ägg
2 dl socker
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
2 tsk stött kardemumma
1½ dl mjölk
2 msk ströbröd

4 små svenska äpplen
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 msk socker

Sätt ugn på 200 grader. Smält smöret och låt svalna. Ta ca 1 msk av det smälta smöret och smöra en sockerkaksform innan du bröar den med ströbrödet. Skala och tärna äpplen i mindre bitar.
Vispa ägg och socker mycket poröst. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker, stött kardemumma. Tillsätt till sist smöret och mjölken. Rör om ordentligt.
Strö över kanel, vanilj och socker över de tärnade äppelbitarna och blanda.
Varva smeten med äpplena i sockerkaksformen. Sätt in i ugnen och sänk till 175 grader. Grädda ca 40-50 min.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar