onsdag 16 oktober 2013

Egen enkel färskost, klar över natten


"När jag var liten brukade mamma göra egen färskost. Vanligtvis smaksatte hon dem med vitlök eller peppar. På Stiernhielms krog smaksatte vi den med salt och mortlad spiskummin. Så vansinnigt gott! Och du, låt dina smaklökars fantasi spela, här finns inget som heter rätt eller fel..."


EGEN ENKEL FÄRSKOST ÖVER NATTEN

3 dl fil 3% eller gräddfil
1 kaffefilter
durkslag eller sil
salt
smaksättning t.ex. vitlök, peppar, färska örter

Lägg kaffefiltret i en sil eller ett litet durkslag. Häll filen/ gräddfilen i kaffefiltret och ställ en skål under för vätskan som kommer släppa. Låt stå över natten.
Smaksätt nu din krämiga ost med lite salt och någon god smaksättning som t.ex. färska örter eller annan krydda. Klart!
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar