lördag 2 februari 2013

Pizza på torrjäst- tummen upp!



"Man tager vad man haver. Ja, eller man tager vad affären haver. Ingen färsk jäst, då blev det torrjäst. Och dra på trissen, det blev ganska bra. Och relativt fort går det. Jag vet att jag kanske låter aningens tjatig, men hemmagjort är för det mesta det bästa"


PIZZADEG PÅ TORRJÄST
1½ plåt

1 påse torrjäst blå (12 g)
6,5 dl vetemjöl
3 dl vatten (ca 40 grad)
1 tsk salt
2 msk olivolja

Blanda torrjästen med mjölet och saltet. Värm vattnet till 40 grader, lite varmare än fingervarmt. Blanda i oljan i vattnet och häll vätskan i mjölblandningen. Rör om och knåda ihop till en den. Låt jäsa i ca 30 minuter. Här sätter du på ugnen så den blir riktigt het. 250 grader ska det vara.
Och när degen jäser fixar du tillbehören.  
Jag gräddar ca 15 min i mitten av ugnen på 250 grader.
Smidigt och gott men hemmagjort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar