onsdag 30 januari 2013

Gulbetor, äpple och getostcrème




" Har du prövat gulbetan? En gul och vacker beta som du kokar i lättsaltat vatten. Skala dem och skiva så tunnt du kan. Garnera med lite fin blandad sallad, hackat Ingrid Marieäpple, röd lök och rostade frön eller valnötter. Ringla lite limedress över. Servera med en enkel getostcreme till och bara njut."



SALLAD PÅ GULBETA, INGRID MARIE OCH LIMEDRESSING MED GETOSTCRÈME
4 pers


4 st gulbetor
2 st Ingrid Marie, äpple
4 små nävar finbladig sallad i olika sorter och färger'
1 dl frön eller valnötter
1 röd lök
2 lime
1 tsk sirap, gärna Lönn (funkar även med ljus-mörksirap el. honung)
½ dl rapsolja

2½ dl crème fraiche
150 g getost
1 msk honung
salt peppar

Koka gulbetorna mjuka. Spola dem kalla och skala. 
Mixa getosten med crème fraiche och honung. Vispa till luftig konsistens. Smaka av med salt peppar. Låt stå kallt.
Skiva gulbetorna tunt. Tärna äpplen. Rosta ev. frön. Skölj sallad. Skär rödlök i båtar. Blanda dressingen på rivet limeskal, limejuice, sirap och rapsolja.
Ta fram 4 st tallrikar och lägg den skivade gulbetan spridd över botten, strö äpple, frö/nötter, rödlök och sist den finbladiga salladen. Ringla dressingen över och toppa varje tallrik med en "äggformad" klick av getostcrèmen. Voilà!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar