måndag 4 februari 2013

Knäckiga kolasnittar med en twist



 "För någon vecka sedan var vi på julgransplundring på Arvid dagis. Där bjöds det bland annat på kolasnittar, så grymt gott! Nu har jag bakat egna med en liten twist av ingefära. Receptet är hämtat från Leila, så det inte blir något missförstånd, som hon i sin tur lånat receptet av sin syster, som i sin tur verkar ha tagit receptet från kaklexikonet Sju sorters kakor, men lagt till ingefära.... 
Man vill ju inte bli anklagad för receptstöld.
Nu undrar jag bara, vad kom först- hönan eller ägget?"


GRYMMA KOLASNITTAR MED TWIST AV INGEFÄRA

100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 1/4 vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk mald ingefära

Sätt på ugnen på 180 grader. Börja med att vispa smör, socker och sirap poröst. Rör ner vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och ingefära. Knåda ihop till en deg. Dela i två och rulla två längder. Klä en ugnsplåt med bakpapper. Lägg de två längderna på plåten och platta till dom lätt. Rispa på den med en gaffel. Grädda 12-15 minuter, tills de är gyllene. Skär dem i sneda kakor och låt dem kallna på plåt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar