tisdag 23 oktober 2012

Sol i sinnet och tomatsallad i minnet



































"När jag var liten och faktiskt ännu idag så är tomat- och äggsallad en favorit. Vi hade den ofta i matsäck på utflykt, gärna med ett pitabröd och lite soltorkade svarta oliver. Pitabröden ska helst inhandlas på "lill-kiosken" hemma hos mamma.
Tyvärr är min lilla familj här hemma inte lika förtjusta som jag. MEN.
Tomat, ägg och en fransk vinegrette. Enkla smaker med med många kära minnen."


MIN FAMILJS TOMATSALLAD MED ÄGG OCH FRANSK VINEGRETTE

4 tomater
4 ägg
2 msk fransk senap (Dijon)
1 msk vinäger
3 msk rapsolja
1 msk olivolja
salt 
peppar
basilika

Koka de fyra äggen. Låt kallna. Hacka tomaterna. Rör ihop dressingen, d.v.s blanda senapen med vinägern och vispa i oljan lite i tagen (som en majonnäs). Smaka av med salt och peppar.
Blanda allt och strö i några blad med färsk basilika.
Fyll gärna ett pitabröd och njut!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar