måndag 8 oktober 2012

Kamutsallad med rostad mandel, äpple och getost


















"Kamut, även kallad  Khorasanvete, är en gammal vetesort som ursprungligen odlades i Egypten. Den är oskalad och obehandlad och har mycket tuggmotstånd. Perfekt för glupska personer som jag.
Jag föredrar att göra kalla eller ljumma sallader.
Hemköp säljer denna ekologiska produkt under deras egna märke Garant. Nyttigt och gott!"



KAMUTSALLAD MED ROSTAD MANDEL, ÄPPLE OCH GETOST 

 

4 pers
2 dl kamutvete
6 dl vatten
1 tsk salt
100 g getost
2 svenska äpplen t.ex. Discovery
½ rödlök
½ citron
½ apelsin
½ dl rapsolja
1 tsk lönnsirap
1 dl rostad mandel
thaibasilika

Koka upp vatten med salt. I med Kamutvetet och koka ca 30 min. Häll av och skölj kallt. 
Riv citron- och apelsincest av vardera halva och pressa även saften av dessa halvor. Blanda med lönnsirapen och rapsolja.
Hacka äpplen, skiva löken, smula getosten och blanda nu med kamuten och dressingen. Smaka av med salt och peppar och garnera med de rostade mandlarna och basilikabladen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar