fredag 12 oktober 2012

Blåbärspaj med gräddig vaniljsås- Nu med recept!


































"Man blir ju bara glad av en blåbärspaj. Gör på egna plockade bär eller köp frysta. Gott-gott-gottigottgott!"

BLÅBÄRSPAJ

3 dl vetemjöl
150 g smör
1 ägg
ca 500 g blåbär
½ dl strösocker
1 msk potatismjöl

Blanda vetemjöl, smör och ägg till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga botten och ställ i frysen ca 30 minuter.
Sätt på ugnen på 200 grader.
Grädda skalet ca 15 minuter.
Blanda blåbären med sockret och potatismjölet. Häll bären i det förgräddade pajskalet och grädda i ca 20-30 minuter.


GRÄDDIG VANILJSÅS

1 ägg
2 msk socker
2 tsk potatismjöl
4 dl grädde
1 vaniljstång

Blanda allt utom vaniljstången i en kastrull. Dela vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg frön och skal i gräddblandningen. Sjud blandningen på låg värme och rör hela tiden tills såsen tjocknar. Såsen skall ej koka, då stelnar ägget och såsen blir grynig.
Använd ej en stålvisp. Sila såsen och låt svalna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar