lördag 14 juli 2012

Isande het tomatsoppa




Den här soppan är ursprungligen en marinad till musslor som vi gjorde när jag jobbade på Cajsas Kök i Uppsala för x antal år sedan. Ska jag beskriva den så är det något mellan en gazpacho och en alkoholfri Bloody Mary. Den är tjock, fyllig och het med viss syra. Det ska ätas isande kall och går bra att förvara i kyskåpet i några dagar, så gör en ordentlig sats på en gång.
Bör jag säga att den görs i ett nafs...


ISANDE HET TOMATSOPPA
4 pers förrätt

400 g hela tomater på burk (en burk)
3 stora stjälkar blekselleri
1 vitlöksklyfta
1 citron
2 msk olivolja
salt
peppar
chiliflakes

Skär sellerin i mindre bitar och mixa med tomater, vitlök, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
Låt gärna soppan stå kallt i någon timme så smakerna får dra till sig.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar