torsdag 27 oktober 2011

God olivröra som du gör i ett nafs!


























Här är ett recept på en god olivröra som är enkel och som du gör fort. Tapenad kan man också kalla den, men denna är utan sardeller. Den passar bra till småplock eller som röra på en buffé. Ja, den går även att äta med sked...


MIN OLIVRÖRA

3 dl gröna eller svarta urkärnade oliver av god kvalitet
1 stor vitlöksklyfta
1 nypa oregano
1 nypa timjan
svartpeppar
3 msk olja raps- eller olivolja
(Ev smaka av med salt)

Mixa alltsammans i en mixer eller om du använder en mixerstav. 
Är röran för tjock och grynig så tillsätt lite mer olja och mixa lite längre.
Smaka av och tillsätt ev lite salt.
Den går att krydda upp/ variera med t.ex. färsk basilika, citronsaft och chili. 
Kanske har du någon annan favoritkrydda.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar