måndag 17 oktober 2011

Ja och så var det Biff Bourguignon!



Ja och så var det Biff Bourguignon. Lite pyssel att putsa och skära till köttet, men sedan när allt är i grytan så får det puttra några timmar. Förbered gärna dagen innan och låt grytan vila i kylen över natten så smakerna får gotta till sig. 
Låt morötter, bacon och sidfläsk koka med de sista 30 minuterna innan servering.
Resultatet blir fantastiskt vare sig du är en mästerkock eller inte. 



Boeuf Bourguignon
 4 personer

500 g högrev, grytbitar
4 dl rödvin
5 dl vatten
1 burk hela tomater på
2 vitlöksklyftor, krossad
3 scharlottenlökar, finhackade
4 lagerblad
1 nypa torkad timjan
100 g bacon, fintärnat
15 små champinjoner
3 morötter, skalade och skuren i grova bitar
Rapsolja
Salt 
Peppar

 Skär köttet i grova bitar, salta och peppra runt om. Bryn mörkt runt om i rapsolja. Tillsätt lök och vitlök mot slutet. Slå på rödvin och koka ur alkohol. Tillsätt vatten, tomater,  lagerblad och timjan. Lägg på lock och koka ca 2 timmar. (Till hit passar det utmärkt att förbereda dagen innan.)
Bryn svamp, bacon och morötter hastigt och tillsätt de sista 30 minutrarna. 
Servera med kokt potatis eller potatispuré.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar