måndag 3 oktober 2011

Frasiga vårrullar på filodeg




Jag älskar vårrullar men är usel på att laga asiatisk mat. Detta är därför min variant på vegetariska vårrullar med rotsaker och ingefära. Frasigt, hett, sött och salt. Gott att doppa i god soja smaksatt med t.ex. hackad färska koriander.

Frasiga vårrullar på filodeg med smak av ingefära

½ pkt filodeg
2 morötter 
½ gul lök
100-150 g vitkål
ingefära
1 vitlöksklyfta
chiliflakes
soja
sweetchilisås
rapsolja
sesamfrön
salt 
peppar
färsk koriander

Gör såhär: 
Sätt ugnen på ca 200 grader. Riv morötter grovt, strimla vitkålen fint och finhacka löken. Riv ingefäran och vitlöksklyftan fint. Fräs detta i stekpanna med rapsolja tills det blir mjukt. Smaka av med soja, chiliflakes, sweetchilisås, salt och peppar. 
Klipp filodegsarken i 4 delar. (Akta, de är lövtunna!) Jag tog tre st lager. 
En klick på ca 1-2 msk/ rulle beroende på vilken storlek du vill ha. 
När de är rullade lägger jag dem i en ugnsform, penslar med rapsolja och strör över sesamfrön.
Grädda i ugnen tills de fått gyllene färg och är riktigt frasiga.
Gott att doppa i soja med t.ex hackad koriander.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar