fredag 30 november 2012

Passa på att lägg in egna rödbetor



"Att lägga in egna rödbetor är både billigt, enkelt, snabbt och gott. Dessutom lite extra festligt att ställa fram på bordet. Till jul hackar dem och blandar med majonnäs och en liten klick fransk senap så har du en god rödbetssallad."


INLAGDA RÖDBETOR

1 kg rödbetor
2 dl ättika 12%
3 dl socker
4 dl vatten
10 st kryddnejlikor

10 hela vitpepparkorn
1 lagerblad 


Tvätta rödbetorna och lägg dem i en kastrull. Fyll på med vatten så det täcker rödbetorna. Koka dem mjuka. (Ca 30 min för medelstora)

Häll av vattnet och spola rödbetorna kalla. Gnugga och skala dem med händerna eller eventuellt en kniv.
Dela eller skiva betorna och lägg dem i glasburkar.
Koka upp vatten, ättika, socker och kryddor. Låt lagen svalna några minuter och häll sedan den varma lagen över rödbetorna. Sätt på lock. Ställ svalt.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar