lördag 24 november 2012

Att lägga in soltorkade tomater




"Gör det själv. Busenkelt och supergott. Klart värt den lilla tid du får lägga ned, vilket inte är något besvär alls.
Testa då även min special-aioli, extra god till lamm"

MINA SOLTORKADE TOMATER

100 g torra soltorkade tomater
1 vitlök Solo eller tre klyftor
½ färsk basilika
1-2 dl rapsolja
3 msk vinäger valfri
vatten
ev. salt

Koka upp ½ liter vatten. lägg i tomaterna och låt dem dra i 15 min. Häll av och spola dem kalla. Låt dem rinna av ordentligt. 
Ta en eller två lagom stora glasburkar. Skiva vitlöken och grovhacka  basilikan. Varva tomater med vitlöken och basilikan. Häll över vinägern och sist rapsoljan.
Salta efter tycke. Men varning, tomaterna kan redan vara väldigt salta!
På med locket och vänd burken upp och ner en gång så allt blandas. Förvara i kylen. 
Perfekt att ge bort i present!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar