måndag 26 november 2012

Kryddig kompott på äppel päppel



"Denna kompott på äpplen och juliga kryddor är så god. Du kan ha den på gröten, till vaniljglass eller bara äta den som den är. Tar du mindre socker är den till och med nyttig."


KRYDDIG KOMPOTT PÅ ÄPPEL PÄPPEL

5 st äpplen (Ingrid Marie)
1 dl råsocker
2 kanelstänger
2 stjärnanis
½ vaniljstång
3 kardemummafrökapslar (eller hela små)
1 dl vatten

Skala äpplena och klyfta dem. Lägg dem i en kastrull med socker, kryddor, skrapa ur vaniljstången och släng även ned urskrapad vaniljstång. Sist vattnet. Koka upp, sänk temperatur och låt koka under lock i ca 10 min tills äpplena blivit mjuka och sockret lösts upp. 
Låt kallna och peta ur kryddorna. 
Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar