tisdag 29 november 2011

Fräscha kycklingbiffar med lime och salladslök



Detta recept har jag fått av mamma Ann-Chatrin. Kycklingbiffarna är lättgjorda, fräscha och framförallt väldigt goda. Fantastiskt när något kan vara både enkelt och gott. 


Kycklingbiffar med lime och salladslök

400 g kycklingfärs
1 pkt salladslök
1 stor vitlöksklyfta
2 limefrukter
1 ägg
salt
peppar
olja

Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka salladslöken och blanda med kycklingfärsen. Riv limezest och en vitlöksklyfta, pressa i limesaften och ägget. Salta och peppra. Blanda om.
Forma till lagom stora biffar och stek i panna så de får fin yta. Lägg dem i en ugnsform och kör klart dem i ugnen ca 10-15 minuter (beroende på storlek). 
Se till att de är genomstekta (70 grader), men akta så de inte blir torra. 
Perfekt med stektermometer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar