onsdag 11 september 2013

Övermogna brunprickiga bananer?


"Ibland händer det att vi glömmer bort bananerna här hemma i fruktskålen. De blir övermogna, sliskigt söta och mjöliga. MEN här slängs dom inte, nej nej! Utan se mina Topp 3 vad göra på övermogna bananer:"

TOPP 3 ÖVERMOGNA BANANER:

1.) Flamberade bananer
 Jag bara älskar denna efterätt!!!

2 övermogna bananer
2 msk smör
2 msk socker
2 msk mörk rom
Vaniljglass

Skala och dela bananerna på hälften. Stek i gjutjärnspanna med smör. Strö socker på och stek tills socker smält. På med spriten, dra av plattan och håll ifrån spisen. Tänd försiktigt på bananer i sockersprit med tändstickor eller tändare.  Men var försiktiga, lågan kan flamma upp hastigt! 
Är ni osäkra, be någon om hjälp. Servera med vaniljglass.

2.) Banankaka
Gör en sockerkaka med mosad banan och finhackad choklad. Så himla mumsigt!

75 g smör
2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 övermogna bananer
50 g mörk choklad
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat (eller 2 tsk bakpulver)

Sätt ugn på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa socker och ägg poröst. Mosa bananerna och finhacka den mörka chokladen. Blanda ner i  äggblandningen. 
Blanda salt, vaniljsocker, vetemjöl och bikarbonat. Rör ner i ägg och bananblandningen. Sist i med smöret och mjölken. Rör ordentligt och häll blandningen i smord form. 
Grädda ca 35-40 minuter eller tills den är klar.


3.) Smoothie
Supertips för naturligt sötningsmedel i smoothie. 
Nyttigt och gott till skillnad från de två övre...

Skala bananerna och lägg i frysen. Ta fram och använd i smoothie. Jättegott både för konsistens och smak!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar