torsdag 19 september 2013

Förrätt som imponerar: Gulbeta med getost, honung och rostade frön


"En förrätt som är enkel men imponerar stort. Dessutom gifter sig smakerna något helt fantastiskt. Populär på bröllopscateringar jag haft."

GULBETA MED GETOST, HONUNG OCH ROSTADE NÖTTER
4 pers

4 gulbetor
100 g getost
1 msk honung
1/2 dl vispgrädde
Salt 
Peppar
Ruccola
Solrosfrön, mandel
Olivolja
Vinäger
Honung, rinnande

Koka betorna. Skölj kalla och skala. Mixa getost, honung, grädde, salt och peppar. Det ska bli en fast och fluffig röra. Ställ kallt. Skiva betorna tunt. Rosta frön och nötter. 
Montera tallriken som på bilden ovan: betor i botten, ägg av getostcreme (spritsa eller klicka duger det med) , strö ruccola över, droppa olivolja och vinäger, strö frön/nötter, ringla lite honung och salta och peppra. Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar