tisdag 15 januari 2013

Kokostoppar med apelsin och choklad




"Här kommer något supergott, som är väldigt okomlicerat och som går fort att slänga ihop."


KOKOSTOPPAR MED APELSIN OCH CHOKLAD

50 g smör
1½ dl socker
2 ägg 
5-6 dl riven kokos (200 g)
1 apelsin (det rivna skalet)
100 g mörk choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa socker och ägg poröst. Riv apelsinskalet fint och blanda i äggblandningen och till sist kokos och det smälta smöret. Rör runt och låt svälla någon minut.
Klicka eller spritsa ut på bakpappersklädd plåt. (Blir ca 20 st)
Grädda ca 12-15 minuter i mitten av ugnen tills de är lätt gyllene.
Låt svalna. Smält den mörka chokladen och doppa topp eller botten i choklad och låt stelna.
Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar