måndag 30 januari 2012

Kardemummamuffins på hal is


















I går var det en sån där härligt solig vinterdag. Jag blev så sugen på att åka skridskor, vilket jag inte gjort på säkert 15 år.
Dessa delikata muffins är smaksatta med kardemumma, citron och äpple. 
Klart man måste ha fika med sig!



ÄPPELMUFFINS MED CITRON OCH KARDEMUMMA

12 st
2 ägg
2 dl råsocker
50 g smör
1 dl matlagningsyoghurt (10%)
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemummakärnor, stötta
1 citron, rivet skal

Fyllning
2 syrliga äpplen
1 msk kanel
1 msk socker
3 msk mandel, grovt hackade

  • Sätt ugn på 225 grader. Ställ ut muffinsformar på en plåt. Skala, kärna ur och klyfta äpplena tunt. Lägg dem i en skål och blanda med kanel och socker. Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret. Tillsätt smöret och yoghurten i äggvispet. Blanda mjölet, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och citronskal. Vänd ner det i smeten och blanda försiktigt. Fyll muffinsformarna till hälften med smet. Stick ner några äppelklyftor. Strö eventuellt överbliven kanel- och sockerblandning över och toppa med grovhackade mandlar. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar