tisdag 14 oktober 2014

Rårakor med coleslaw och lingon


"Nu har jag börjat laga mer vegetariskt igen. Rotfrukter är ju så nyttigt och gott och billigt. Passar på att fylla kylen. Nu gäller det bara att komma på vad man ska laga. Idag blir det lunch på rårakor med coleslaw och lingon. Perfekt som tillbehör till vilt om man saknar protein. Rårakorna går att experimentera med. Testa t.ex att riva i ett syrligt äpple eller varför inte lite lök och höstkantareller."

RÅRAKOR MED COLESLAW OCH LINGON
Förrätt 2 pers

2 medelstora potatisar
Salt
Ev 1 msk vatten
2 msk smör
1 msk olja

2 dl riven vitkål
1 dl grovrivna morötter
1/2 dl  strimlad purjolök
1 msk majonnäs
1 msk turkisk yoghurt 
1 msk fransk senap
Salt 
Peppar

1/2 dl lingon

Börja med din coleslaw. Riv vitkål och morötter samt strimla purjolök. Blanda med majonnäs, turkisk yoghurt och franska senap. Salta och peppra. Ha i hälften av lingonen och blanda om ordentligt. Ställ i kylen.
Skölj och skrubba potatisen. Riv dem grovt med skal. Blanda med salt och eventuellt lite vatten om potatisen ej vätskar sig något. Stek lagom stora klickar i smör och olja till de är frasiga och mjuka. 
Servera de varma frasiga rårakorna med fin linhoncoleslaw. Garnera med resterande lingon och gärna någon färsk ört som t.ex rosmarin eller timjan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar