onsdag 27 november 2013

Snabbt tips på adventsfika- Gyllene saffransscones med rårörda hallon



" Snabbt fika inför första advent. Här är en sconesbulle med saffran och rårörd hallonsylt som går blixtsnabbt att slänga ihop. Bör jag tillägga att de dessutom är väldigt goda..."

SCONESBULLAR MED SAFFRAN OCH RÅRÖRD HALLONSYLT
ca 16 st

8 dl vetemjöl
100 g smör
1 g saffran (2 pkt)
4 msk socker
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 dl mjölk

1 dl hallon (frysta funkar utmärkt)
½ dl socker
1 ägg
½ dl pärlsocker

Sätt ugnen på 200 grader. halvtina hallonen och rör med sockret. Ställ åt sidan.
Lägg pappersformar på en plåt.
Smält smöret lite grann och tillsätt saffran. Tillsätt mjöl, socker, bakpulver, salt och till sist mjölk. Blanda ihop ordentligt till en deg.
Dela och rulla degen till 16 st runda bullar och lägg i formarna. Pensla bullarna med uppvispat ägg.Gör ett hål i varje bulle och fyll med lite sylt. Strö över pärlsocker. In i ugnen och grädda i ca 12 minuter.
Ät gärna med en gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar