måndag 18 mars 2013

Makaroner, makaronipudding
























" Det är svårt att inte slänga mat. Jag är duktig på att spara men sedan står resterna undangömda i kylen och till sist är det förstört och går i sopen. Men ibland lyckas man. Som överbliven pasta till exempel, ta veckans pastaslattar och gör en makarongratäng. Här hemma blev det en klassisk makaronpudding med lök, korv och äggstanning. Ganska gott faktiskt. Och serveras givetvis med ketchup."



KLASSISK MAKARONPUDDING
4 pers

4 dl makaroner (okokta)
vatten
salt
200g korv, skinka eller kassler
2 dl riven ost
½ gul lök

3 ägg
4 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Koka makaronerna i lättsaltat vatten. Skär korven/skinkan i strimlor. Hacka löken. Riv osten.
Häll av makaronerna och spola dem kalla. Häll makaronerna i en ugnsfast form och blanda i proteinet, löken och osten.
Blanda äggstanningen och krydda. Häll över äggstanningen makaronblandningen och in i ugnen. Grädda ca 30 minuter tills makaronipuddingen "stannat" och har gyllene färg."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar