onsdag 20 mars 2013

Focaccia-love!
























"Focaccia är ju snudd på löjligt. Ja, alltså löjligt gott!
 Salt, oliver, olivolja, rosmarin. Yes! Brödets motsvarighet till lammstek. Baka det till påsk!"


FOCACCIA

25 g blå jäst
3½ dl vatten
3 msk dl olivolja
1 tsk salt
7-8 dl vetemjöl special

2 msk olivolja
ca 20 svarta goda oliver  
ca 1-2 msk grovhackad färsk rosmarin
flingsalt

Smula jästen i rymlig bunke. Värm vattnet till 37 grader, fingerljummet. Rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olivoljan, saltet och vetemjölet. Knåda degen ordentligt och låt jäsa övertäckt 40 min.
Sätt på ugnen på 225 grader.
Häll upp degen på mjölat bord och knåda degen smidig igen. Ta en bakplåt som du täcker med bakplåtspapper eller oljar in. I med degen och platta ut. Täck över och låt jäsa 30 min.
Pensla över oljan och tryck ned oliverna. Strö över den hackade rosmarinen och flingsaltet. Voila!
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar