måndag 10 december 2012

Bittersöt apelsinmarmelad som du gör lätt som en plätt!


































"Här är en bittersöt apelsinmarmelad som  du gör lätt som en plätt.
Jag gillar att veta vad min sylt och marmelad innehåller samt att du själv kan reglera sockermängden. Sedan är det faktiskt godare med en hemmagjord marmelad. Jag gör alltid någon extra burk och ger bort. 
Min mormor brukar alltid få en burk i julklapp."

BITTERSÖT APELSINMARMELAD

1 kg apelsiner
1 citron
½ grapefrukt
1 frp syltsocker (330 g)

Tvätta frukten. Skala alla apelsiner utom 2 st. Klyfta dem alla och skiva dem i en matberedare. Skala citron och grapefrukt och gör samma sak med dem. Lägg all skivad/mixad frukt i en stor kastrull samt syltsockret. Rör och koka upp. Koka marmeladen i ca 10 minuter och rör om lite under tiden. Skumma den noga. Häll upp i varma och rengjorda glasburkar. Förslut och förvara svalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar