"Här är ett tips på en god sommartårta. En tunn sockerkaksbotten som gräddas med en maräng på toppen. Pinocciotårta tror jag den kallas.
Trevlig midsommar!"
Sommartårta
Sockerkaka:
120 gram smör
1 dl socker
2 äggulor
1 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl mjölk
Maräng:
2 äggvitor
1 ¾ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl hackade nötter eller mandlar
Fyllning/topping:
3 dl vispgrädde
Bär efter säsong (Mycket!)
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna ca 30 x 40 cm med
lätt smort bakpapper.
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna en i
taget. Blanda mjöl och bakpulver.
Tillsätt mjölblandningen och till sist mjölken. Bred ut smeten tunt på plåten.
Vispa vitorna till hårt skum. Vispa ner socker och
vaniljsocker, lite i taget. Bred marängsmeten över sockerkakssmeten. (Det ska
räcka!)
Strö de hackade nötterna över. Grädda tills den får en ljus
beige färg, ca 20 min. Låt kallna.
Dela kakan mitt itu. Bred vispad grädde i mellan och över
och toppa med mycket färska bär och ev. lite extra rostade mandelflarn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar