Bruschetta på surdegsbröd
Grillad kyckling med sparris och en coleslaw
French coffee
FÖRRÄTT
Enkelt men gott. Låt gärna tomaterna vara rumstempererade.
Bruschetta
2 pers
2 tomater
½ liten röd lök
Färsk basilika
olivolja
balsamvinäger
2 skivor surdegsbröd
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
Hacka tomaten i lagom små bitar. Finhacka rödlöken. Strimla basilikabladen och blanda ihop allt med lite olivolja, vinäger och salt och peppar.
Rosta brödet så det får lite gyllene färg. Gnid vitlöksklyftan på brödet.
Toppa med tomatblandningen direkt innan servering.
VARMRÄTT
En rätt som funkar minst lika bra på utegrillen. Egen coleslaw är busenkelt att göra själv. Förbaskat gott i sin enkelhet.
Grillad kyckling med sparris och coleslaw
2 pers
2 kycklingfiléer
1 msk soja
1 msk olja
½ tsk starkt paprikapulver
chiliflakes
(salt och peppar)
250 g sparris
1 stor morot
½ liten purjolök
200 g vitkål (gärna färsk vid säsong)
3 msk majonnäs
1 msk fransk senap
salt peppar
Sätt på ugnen på 175 grader. Marinera kycklingfiléen i ca 15 min. Under tiden river du moroten och strimlar purjolöken och vitkålen. Blanda med majonnäsen och senapen. Smaka av med salt och peppar. Ställ in i kyl.
Grilla på kycklingen i grillpanna för fint grillmönster. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och låt gå klart i ugnen i ca 15 min. (Kolla innertemperaturen som ska vara 72 grader)
EFTERRÄTT
En variant på Irish cofee. Jag är inte så förtjust i sprit, men i efterätter och som här i kaffet är det gudomligt gott. Jag brukar bara ta lite, lite...
French coffee
2 pers
2 dl starkt kaffe
1 dl vispgrädde
2 msk cognac
2 msk socker
Kakao
Brygga kaffet. Vispa grädden lätt. Ta två glas som tål värme och blanda varsin msk socker och cognac i glasen. Häll i kaffet och rör om ordentligt. Häll försiktigt på grädden så den lägger sig på toppen som ett fluffigt täcke. Pudra med kakao och eventuellt någon kaffeböna om du har.
2 dl starkt kaffe
1 dl vispgrädde
2 msk cognac
2 msk socker
Kakao
Brygga kaffet. Vispa grädden lätt. Ta två glas som tål värme och blanda varsin msk socker och cognac i glasen. Häll i kaffet och rör om ordentligt. Häll försiktigt på grädden så den lägger sig på toppen som ett fluffigt täcke. Pudra med kakao och eventuellt någon kaffeböna om du har.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar