MUMSIGA BLÅBÄRSSNITTAR
ca 30 st
3 dl vetemjöl
½ dl socker
½ msk vaniljsocker
1 tsk hel kardemumma
150 g smör
1 äggula
4 msk blåbärssylt
Glasyr
1 dl florsocker
1 tsk vatten
1 tsk citronsaft
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela smöret i kuber. Mixa eller mortla kardemumman grovt. Blanda de torra ingredienserna med smöret och äggulan till en deg. Plasta degen och ställ kallt i ca 30 min.
Ta ut degen och knåda den lätt. Dela degen på två och forma dem till två långa korvar ca 30-35 cm. Lägg dem på bakpappersklädda ugnsplåtar. Platta till degen lite och gör en fördjupning i mitten för sylten. Fyll med blåbärssylten.
Grädda i ca 15-20 min tills de fått fin färg.
Låt svalna. Blanda florsocker, citronsaft och vatten.
Ringla över kakorna. Skär längderna i sneda bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar