"Hipstervarning på att göra egna burgare?
Nä, inte om du frågar mig.
Frågar du mig om det blev gott? Förbaskat....."
EGNA BURGARE MED RÖKIGT BACON
2,5 pers
400 g färs på högrev, grovmalen
(Finns på Ica eller mal själv)
1 msk ketchup
1 tsk barbecue sås/olja
1/2 tsk paprikapulver
1 tsk salt
Svartpeppar
1/3 pkt finhackat bacon
1 msk olja
1 msk smör
Finhacka bacon och fräs på så det är genomstekt. (Behöver ej få yta)
Blanda färs, ketchup, barbecuesåsen/oljan, paprikapulver, salta och peppra. Blanda sist i det genomstekta och finhackade baconet.
Blanda och forma till 2-3 hamburgare.
Stek i olja och smör på hög värme som du sedan sänker till medel ca 2 min på varje sida eller efter eget önskemål.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar