"Just denna pesto grundar jag på ruccola, valnötter och citron. Pesto går att variera i det oändliga. Och visst kan man diskutera om en pesto är en pesto då man ändrar på ursprungsreceptet. Men nog tror jag att även italienarna har en Cajsa Warg i sig... "
RUCCOLAPESTO MED VALNÖTTER OCH CITRON
1 liten påse sköljd ruccola
1 dl valnötter
1 dl riven parmesanost
1 citron, zest och saft
1 liten näve färsk basilika
1 vitlöksklyfta
½-1 dl rapsolja
salt
Riv parmesanosten. Mixa ruccola, valnötter, basilika, vitlök, citronzest, citronsaft och ½ dl rapsolja. Ta sist i parmesanosten och smaka av med salt. Späd eventuellt med ytterligare rapsolja för lösare konsistens. Förvaras i kyl.
Den här ska jag försöka göra! Den låter supergod!!
SvaraRadera