Nyår! Här kommer tips på tre snabba tuggisar som du serverar till drinken, champagnen eller läsken:
TUNNBRÖD RENSTEK PEPPARROT
10 st
2 st tunnbröd (t.ex Polarbröds Sarek)
6 skivor rökt renstek
3 msk pepparrotsost (färskost)
1 dl ruccola
torkade tranbär
Bred ut osten på de två tunnbröden. Lägg på tre rensteksskivor per bröd och hälften av ruccolan. Strö några tranbär över och rulla ihop. Skär dem i fembitar per bröd.
Tips! Skär dem gärna lite snett så gfår du en sned och innehållsrik yta.
GRISSINI FÄRSKOST MAGNIFICO
10 st
10 st grissini rosmarin
4 msk färskost
10 skivor Salami (t.ex. Magnifico som är avlång)
Kladda lite färskost på grissinin och linda salamin runt. Klart!
CHEVRE VALNÖT HONUNG
12 st
3 st stora skivor formfranska
3 tunna skivor chevre (getostrulle)
12 st valnötskärnor
1 msk honung
salt peppar
Sätt ugn på 225 grader. Lägg dina tre skivor getost på dina tre skivor formfranska. Ringla över honung och lägg på 4 nötter per bröd. Gratinera av i ugnen 5-10 min så de får fin färg. Dela varje bröd i fyra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar