"Pesto är tusen gånger godare att göra själv än att köpa färdig på burk. Röd eller grön spelar ingen roll. Det går även fort vilket ni kanske märkt att jag gillar. Min lilla kvartersbutik har ofta färsk basilika för en tia. Och tar du rostade solrosfrön istället för nötter så kan även nötallergiker få njuta."
Röd pesto
2 dl soltorkade tomater (gärna egna inlagda)
2 vitlöksklyftor
½ kruka färsk basilika
2 dl rostade solrosfrön
1-2 dl olja (raps om du ska förvara i kyl, annars gärna olivolja)
1 dl riven parmesanost (kan uteslutas)
1 msk balsamvinäger
ev. salt
Mixa allting med en stavmixer eller i matberedare. Smaka av med salt. Förvaras i glasburk med extra olja på toppen
Grön pepprig pesto
2 krukor färsk basilika
ruccola en näve
2 dl rostade solrosfrön
2 vitlöksklyftor
1 dl parmesanost, riven
1-2 dl olja, oliv- eller rapsolja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar